Usługi
Oferuję usługi profesjonalnego dietetyka klinicznego z wieloletnią praktyką w zawodzie. Udzielam konsultacji dietetycznych oraz rozpisuję plany żywieniowe i jadłospisy. Prowadzę zajęcia z zakresu żywienia człowieka oraz opracowuję dokumentację z zakresu HACCP oraz ISO 22000.- Konsultacje dietetyczne osób zdrowych- zalecenia dotyczące prawidłowego żywienia dorosłych i dzieci
- Konsultacje z zakresu dietetyki prekoncepcyjnej- przygotowanie do poczęcia dziecka, wspieranie płodności
- Konsultacje w problemach z nadwagą i otyłością
- Niedobór masy ciała, niedożywienie oraz anoreksja
- Zalecenia żywieniowe w chorobach metabolicznych i cywilizacyjnych- cukrzyca typu I i II oraz typy mieszane, insulinooporność, hipercholesterolemia i hipertryglicerydemia, dna moczanowa i hiperurykemia, choroba niedokrwienna serca, przebyte zawały i udary,
- niewydolność narządów (nerki, wątroba), zespół policystycznych jajników
- Żywienie osób starszych i chorych obłożnie, w tym nieprzytomnych, żywionych dożołądkowo
- Choroby autoimmunologiczne- RZS, toczeń rumieniowaty układowy, nieswoiste zapalne choroby jelit (Colitis ulcerosa, choroba Leśniowskiego- Crohna)
- Choroby tarczycy- nadczynność, niedoczynność, choroba Hashimoto, Gravesa Basedowa
- Choroby nowotworowe
- Układanie jadłospisów, również w skomplikowanych przypadkach- wiele współistniejących jednostek chorobowych, przyjmowanie wielu leków
- Przygotowanie dietetyczne do zabiegów operacyjnych, w tym również onkologicznych
- Przygotowanie do mankietowej resekcji żołądka
- Audity dokumentacji HACCP oraz ISO 22000
- Przygotowywanie placówek do kontroli Sekcji Żywienia PPIS, certyfikacji systemów zarządzania jakością procesu żywienia
- Opracowywanie dokumentacji z zakresu procesu żywienia pacjentów
- Audity jadłospisów pod względem zgodności z ogólnymi zaleceniami żywieniowymi
- Opinie eksperckie z zakresu dietetyki
- Prowadzenie zajęć lekcyjnych oraz kursów z tematyki żywienia człowieka